2008. október 5., vasárnap

Mozi - Sasszem

A film bemutatója után rögtön előjött az az érzés, hogy: na, ezt meg kell nézni! Akciófilmet vártam, de végül is majdnem sci-fi lett belőle a végére. Kicsit olyan, mint a Hálózat csapdájában, a Terminátor és a Közellenség című filmek és az Orwell: 1984 egyvelege. Mind a négy alapalkotás tetszett, tehát itt sem csalódtam. Pörgős, technokrata, elsodró erejű akció-sci-fi, jó zenével, és kiváló színészekkel.
Mindig vannak olyan színészek, akiknek van egy olyan időszakuk, amikor egyszerűen nem tudnak rossz filmben szerepelni. Shia LaBeouf ezek közé tartozik. Mostanában csak kasszasikerekben színészkedett, nem is rosszul: Transformers, Disturbia, Vigyázz, kész, szörf! (szinkronhang), Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, és most ez a film.
A film cselekménye nem túl bonyolult, viszont van benne sok logikai bukfenc. Azt azonban nem lehet mondani, hogy nem gondolkodtatja el a nézőt ez az egész. Konkrétan hogy bármikor, bármivel (szerencsére nem bárki) megfigyelheti, lehallgathatja az számítógépet, mobiltelefont stb. Tulajdonképpen egyáltalán nem lehetünk biztonságban a modern kor vívmányait használva, és ez azért aggasztó. A Nagy Testvér tényleg mindent lát.
Ezen túl osztályzom is a filmeket egy tízes skálán:
Sasszem: 8/10

A film rövid leírása:
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=93131&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2
Trailer: http://freevlog.hu/video/16104.html

Nincsenek megjegyzések: