2008. november 21., péntek

Mozi - Az árvaház

A filmdömping egyik áldozata lettem. Sikerült ugyanis egy olyan filmet megnézni a mozikban, amit már otthon láttam számítógépen... Gondolom, a gépen nem ez volt a címe, és ennek voltam áldozata. Elég kellemetlen úgy beülni egy premierfilmre, hogy rémlik, mintha láttam volna, de az lehetetlen ugyebár. Hát nem volt az...
Tehát az említett filmet már két alkalommal tekintettem meg, rögtön hozzátenném, hogy moziban azért élvezhetőbb, viszont egyértelműen drágább... :)
Az árvaház egyébként egy spanyol horrorfilm, méghozzá egész jó kis alkotás. A film ráadásul nem is a klasszikus "ijesztgessünk embereket" vonalat képviseli. Félelmetes maga a történet, a tájak, a szereplők személyiségének változásai, de ijesztgetés minimális van benne. Ugyanakkor mégis jól eltalált, amiben nagy szerepe van a nagyszerű zenének is.
A film amúgy a végén szerencsére tartogat meglepetést és elmélkedést is. Mármint a néző elmélkedik, hogy akkor most mi is történt végül is. Szeretem a "végén kiderülős, erre nem gondolós" befejezéseket, és a film szolgál is ezzel, pedig nem is várható el.
Azért fontos tanácsként mindenkinek elmondanám: egy mozifilm élvezhetősége nagyban függ attól, hogy látta-e már valaki az alkotást (pl. premier előtt...). Amúgy másodszorra sem volt rossz, de inkább választottam volna akkor már James Bondot.

Az árvaház
7/10

Leírás

Nincsenek megjegyzések: