2009. január 4., vasárnap

Mozi - Alkonyat

Eszem ágában sem volt megnézni ezt a filmet, mert a bemutatója trének tűnt és eleve nem keltette fel a figyelmemet. Aztán páran mondták (pl. testvérem), hogy "hú, de jó film", úgyhogy erőt vettem magamon és megtekintettem ezt a tiniknek szóló giccset.
Igen, tinifilm, én pedig koromból fakadóan nem vagyok tinédzser, és ez gondot okozott a film élvezése közben. Az idióta, értelmetlen barom HSM 3-at nem néztem meg, amely szintén adott korosztálynak való nyáltenger, bár abban biztos vagyok, hogy az Alkonyat azért jobb mozi.
Attól függetlenül persze, hogy tiniknek való film, még lehet(ne) jó, de nem éreztem átütő erőt, és nem tudtam függetleníteni magam a gagyi rendezéstől. A téma nem lenne rossz, és maga a történet is jónak mondható, de ebből az alapanyagból többet is ki lehetett volna hozni. Vámpíros tinifilm, de ha vámpíros film, akkor inkább Interjú a vámpírral vagy Pengék.
A szereplőgárda is megosztja az embereket, legalábbis szerintem a főszereplő Robert Pattinson elég gagyi szerelmes vámpírra sikeredett. Eleve az egész ábrázata megkérdőjelezi a heteroszexualitását, amúgy meg kb. akkora szemöldöke van mint Kiszel Tündének.
Elég nagy sikert hozott azonban a film a mozikban, már az első hétvégén meghozta kb. az előállításai költséget, és igen jó esély nyílik így arra, hogy több folytatása legyen a romantikus vámpíralkotásnak. A film alapjául szolgáló regényeknek köszönhetően tehát a fiatal lányok már tűkön ülhetnek, de fent áll a veszélye annak, hogy addigra ezek a rajongók felnőnek, és nem lesznek annyira fogékonyak a jóképű??? vámpírsrácra. Persze addig új fanok lépnek helyükre, úgyhogy nincs gond... :)
A filmet minden 15 éves szerelmi válságban szenvedőnek ajánlom, mert találhatnak egy olyan pasit, aki csak a mesében van, szerencsére... (bocs hugocskám:))

Alkonyat
6/10

A film leírása

Nincsenek megjegyzések: