2009. február 15., vasárnap

Füzesabony ellen mérkőzés: magabiztos győzelem a tavaszi idénykezdeten

A mostani Füzesabonyi mérkőzés előtt arra gondoltam, hogy az a két játékos, aki idegenben nekünk nagyon nagy gondot okozott, nem fog játszani, hiszen előbb van az ifjúsági mérkőzés, és ők felnőtt mérkőzésen is érdekeltek. Tévedtem, ez a csapat ugyanaz volt, mint akik ellen megszenvedtünk még szeptemberben. Ennek fényében örömteli a magabiztos győzelmünk.

Viszonylag nehezen indult a találkozó, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követően azonban megtaláltuk az ellenszert a támadásaikra, feljavult a védekezés és a kapusteljesítmény, és ebből rengeteg lerohanás gólt tudtunk szerezni. Ebben az időszakban ráadásul sok vicces dolgot tapasztaltunk, ami a játékvezetést illeti. A félidőre szinte „észrevétlenül” kilenc gólosra duzzadt az előnyünk.

A második játékrészt úgy kezdtük, ahogy az elvárható volt. A 40. perc környékén már bátran változtathattam a csapat összeállítását, tudtam kísérletezni és lehetőség nyílt két „újonc” avatására. A végeredmény magáért beszél 42-17 ide, ugyanakkor a viszonylag jó játék ellenére is előjöttek alapvető hibáink, hiányosságaink.

A játék folyamatossága már nem volt gond, ugyanakkor megfelelő támadó lábmunkával nem lehet komolyabb csapat védekező falát „szétszedni”. A lerohanásainknál alapvető helyezkedési hibákat vétünk, bár ezen lesz még időnk változtatni, csiszolni. A védekezésünk pedig túlságosan embercentrikus, nem pedig a labda megszerzésére irányul, emiatt a labdaszerzéseink száma nem elegendő.

Szerencsére vannak előrelépések is az őszi szezonhoz képest. Egyrészt a játék gördülékenységére gondolok, csapatjátékban látok pozitív irányú fejlődést, kevesebb a taktikai fegyelmezetlenség is. Ami „újdonság” lehet, hogy támadás-védekezésben nem volt csere, ez jobban elősegíti a rendezetlen védelem elleni támadásainkat. Végképp örömömre szolgált, hogy a pályára lépők közül mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, a most először szerepeltek pedig nem voltak megilletődve.

Már a bajnokság kezdetekor leszögezném, hogy az ifjúsági keretünk nagyon erős, már a keretbe bekerülés is kritériumokhoz kötött. Ez már nem az a szint, ahol ajándékperceket lehet adogatni, csak azért, mert valaki a kispadon ül. Csak olyanok fognak pályára kerülni, akik a heti edzéseken megfelelően teljesítenek.

A heti jó hír, hogy Tóth Ági már elkezdte a labdás edzéseket, reméljük, mihamarabb visszatér a pályára. Hajrá, Goli! Hajrá, Újbuda!

Nincsenek megjegyzések: