2009. február 14., szombat

Marian Cozma tragikus halálaEgy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban halálosan megsebesítették Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapata és a román válogatott játékosát. Cozmát az ismeretlen elkövetők szíven szúrták, a játékos a kórházban halt bele sérüléseibe. A veszprémi együttes két másik légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zsarko Sesum is súlyos sérüléseket szenvedett, az ő állapotuk már stabilizálódott.

A hatalmas termetű, 211 centiméter magas beállóst már „családi öröksége" is a kézilabda irányába terelte: szülei is kitűnő, válogatott játékosok voltak. Az 1982. szeptember 8-án született Cozma a Dinamo Bucuresti-ben kezdte karrierjét, és nevelőklubjából lett válogatott is. 2002-ben, Fehéroroszország ellen debütált Románia nemzeti csapatában.

Román bajnok és kupagyőztes lett a Dinamóval, majd 2006-ban a Veszprém elleni mérkőzésen kilenc gólt dobott – ez annyira jó ajánlólevél volt, hogy az MKB szerződtette. A veszprémiekkel magyar bajnokságot, kupát és KEK-et is nyert.

A gyilkosságot roma származású "emberek" követték el...

Nincsenek megjegyzések: