2009. március 22., vasárnap

Kézilabda - Győzelem tartalékosan is

Nagyon vártuk már a Csömör elleni mérkőzést, hiszen hetek óta nem játszottunk tétmérkőzést; ezért féltem attól, hogy esetleg ez megmutatkozik a játékban. Az izgalmakat növelte, hogy Horváth Ági nyelvvizsgázott (reméljük, sikeresen), ezért nem lehetett keretben, ráadásul láz miatt is hiányzott egy előzetesen keretbe írt játékosunk. Azt hittük, ennél már nem nagyon van rosszabb hír, amikor megjelentek a játékvezetők, akik közölték: a junior válogatottba újonnan beválogatott Janurik Kinga sportorvija nem volt játékra megfelelő, ezért sajnos – jogosan - mondták a játékvezetők, hogy nem játszhat.

Megváltoztak az erőfeltételek, hiszen két abszolút kulcsjátékos hiányát kellett megoldanunk. A csapat szerencsére megint megmutatta, hogy tud igazi CSAPATKÉNT és EGYMÁSÉRT küzdeni, hiszen olyan hozzáállással rukkoltak elő, amely minden edző álma. A védekezésünk, természetes agresszivitásunk olyan magas szintű volt, amilyenre ebben a szezonban még nem nagyon volt példa; próbáltunk sokat segíteni a ’94-es „kis” kapusunknak. A jó védekezés és a szokottól pozitív irányba eltérő támadási koncentráció az első félidőben 4 gólos előnyt eredményezett. Félidőben megbeszéltük, hogyan lehetne kijavítani a még meglévő hibáinkat, mit lehetne még okosabban, jobban csinálni.

Ez annyira jól sikerült, hogy a második félidőben már nem forgott veszélyben a győzelmünk, csupán a differencia volt kérdéses. A kerületi „kérésnek” megfelelően 11 gólos lett végül a különbségünk (izgalmasabb lenne, ha az I. kerületben szerepelnénk…). Le a kalappal a csajok előtt!

A következő ellenfélre nem kell sokat várni, viszont majd sokat kell hozzá utazni. Gyula idegenben nehéz ellenfél lesz, ebben biztos vagyok, de ha hasonló formában és ilyen motivációval játszunk, akkor nem lehet gond, nem csak szombati ellenfelünk, de senki ellen sem. Hajrá, Goli! Hajrá, Újbuda!

Nincsenek megjegyzések: