2009. március 5., csütörtök

Nehéz győzelem Csorvás ellen

Vasárnap lejátszottuk éppen aktuális bajnoki mérkőzésünket Csorvás csapata ellen. Békéscsabán volt a mérkőzés, ahol megbizonyosodhattunk: lehet, hogy a kézilabdázás téli sport...A téli változatot is mi játszottuk eredményesebben, hiszen három gólos győzelmet arattunk szintén didergő ellenfelünkkel szemben.

A hosszú utazáson kívül nehezítő körülmény volt, hogy két meghatározó játékosunk sérüléssel bajlódott, azonban szerencsére tudták vállalni a játékot. Ellenfelünk koncentráltabban kezdte a mérkőzést, saját hibáink miatt percek alatt négy gólosra nőtt a hazaiak előnye. Az időkérést követően már kezdtük a magunk játékát játszani, azonban még mindig passzívak voltunk, ami a támadójátékot illeti. Ráadásul ebben a szakaszban az ellenfél kapusa is sok labdával találkozott, bár ez részben a saját hibánknak róható fel. A félidőben egy gólos előnyünk birtokában beszélhettük meg a teendőket.

A második játékrészben már jobban kidomborodott a két csapat közti reális különbség, azonban furcsa módon ez az eredmény alakulásán nem nagyon látszott. Hiába lőttünk gólt, hiába védekeztünk sokszor okosan és a felesleges faultok elkerülve, hiába mentünk oda a "pofonokért", a két hazai játékvezető csak nem akarta belátni, hogy a vendégcsapat most jobb, mint a hazai, és felesleges felbillenteni a pályát. Remélem, egyszer eljön az az idő, amikor a játékvezetők nem azzal kezdik a munkájukat, hogy megnézik, ki is játszik éppen saját hazai pályán.

A csapatomat ért sok negatív hatás ellenére sikerült győzelmet aratnunk, amihez gratulálok a csajoknak. Messze nem volt tökéletes a játékunk, azonban ha nem sújt minket több "kétes" ítélet, akkor a diadalunk sokkal magabiztosabb lehetett volna. Következő ellenfelünk, Csömör ellen - tudjuk mi is - sokkal több kell, azonban rengeteg idő áll még rendelkezésre, hogy megfelelően felkészüljünk a mérkőzésre. Hajrá, Goli! Hajrá, Újbuda!

Nincsenek megjegyzések: