2009. november 22., vasárnap

Hunnia KSK - DVSC Aquaticum utánpótlás mérkőzések

Az ifi csapat nagy mérkőzésen, a serdülő csapat egy nyerhető mérkőzésen maradt alul

Ifjúsági mérkőzés

Nagyon nehéz feladat előtt állt ifjúsági csapatunk, hiszen a Győrt 10 góllal verő alakulatot láttuk vendégül, ráadásul nem tudtunk a legjobb összeállításunkban pályára lépni. A mérkőzés első félideje kiegyensúlyozott erőviszonyokat mutatott, felnőttünk a feladathoz.
Védekezésünk hatékony volt, amibe a kapusteljesítmény is beletartozott. Támadásaink akadoztak, de amikor türelmesek és megfelelően kreatívak voltunk, rendre gólhelyzeteket alakítottunk ki. A félidőben 15-15-ös állást mutatott az eredményjelző.

A második félidő ott folytatódott, ahol az elsőt abbahagytuk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy-két gólos különbségnél nagyobb nem alakult ki egyik csapat számára sem.
Aztán a 45. perc környékén megváltozott a játék képe. Pontatlanabbak lettünk, rengeteg könnyű labdát ajándékoztunk ellenfelünknek, a védekezésünk szétesett, ezen kívül a kapusteljesítmény is visszaesett. Ez azt eredményezte, hogy a Debrecen néhány góllal elhúzott tőlünk, és a különbség a mérkőzés végéig megmaradt. Szoros mérkőzésen szenvedtünk vereséget, de nem vagyok elégedetlen a látottakkal. Emelt fővel távozhattunk a játéktérről, mindent megtettünk, hogy megnehezítsük jó erőkből álló ellenfelünk dolgát. Minden elismerésnél többet mond, amikor az ellenfél edzője megdicséri az ellenfelet. Tegnap ez a megtiszteltetés ért minket. Dolgozunk tovább, mert az ifi csapatban van annyi potenciál, hogy sok örömöt okozzon még a szurkolóknak. Hajrá, Hunnia!

V-Man képei itt...

Serdülő mérkőzés

Serdülő mérkőzés első félidejével kezdődött a szombati napunk az NBI következő fordulójában. Ellenfelünk Debrecen csapata volt. Az első játékrészt viszonylag jól kezdtük, a félidő közepén 5 góllal is vezettünk. Ezt követően azonban taktikai fegyelmezetlenségeink és technikai hibáink miatt feljebb zárkózott ellenfelünk. A félidőben így csupán egy gól
volt az előnyünk, amelyet főleg csak magunknak köszönhetjük, hiszen akár több góllal is vezethettünk volna. Az első 30 percet követően áramszünet ütötte fel fejét, ezért a második játékrészre 5 órát kellett várni…

A második félidő egy ámokfutásra hasonlított. Hiába vezettünk két góllal, a saját butaságainknak és az érthetetlen hozzáállásnak köszönhetjük, hogy a végén a vendégek örülhettek az egy gólos győzelemnek. Több mérkőzéslabdánk volt, egyiket sem tudtuk gólra váltani. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem is érdemeltünk volna győzelmet. Az a csapat, amelyik nem képes betartani az utasításaimat, nem tud (akar?) védekezni és támadni, nem elég agresszív, valamint tulajdonképpen nincs védett lövése a második félidőben, az nem érdemel győzelmet.

Ez már a harmadik olyan mérkőzése a serdülő csapatnak, amikor nyerhetne egy mérkőzést, mégsem teszi. 10 pontja könnyedén lehetne a csapatnak, ha megfelelő szellemiségű, hozzáállású játékosok alkotnák. Valami miatt azonban a serdülő csapatból hiányzik az, ami az ifjúsági csapatban megvan. Amíg nincs rend a fejekben, addig nem is lesz változás. Amíg fontosabb az a kérdés egy csapatban, hogy ki játszik, ki hol játszik, hogy valaki a mérkőzésről nem tud időben hazamenni, hogy mit mond a közönség stb., mint az, hogy a serdülő győzzön, addig nem tudunk eredményt elérni. Amíg a csapat sikere nem fontosabb bárminél (főleg saját érdeknél), addig kudarcra leszünk ítélve. Hiába vagyunk játéktudásban, kondícióban NBI-es kvalitásúak, ha az egyik legfontosabb szegmensben, a „fejekben” vagyunk gyengék. Ha ez egy ember hibája, vagyis az enyém, akkor egyszerű a képlet. A játékosok hozzáállása és motiválatlansága miatt ugyanis értelmetlennek látom, hogy időt és energiát fecséreljek a serdülő csapatba. Csak azt a néhány játékost sajnálnám, akik egyébként komolyan veszik a mérkőzéseket, és kifogástalan az edzésmunkájuk.

Mindenesetre köszönöm minden kilátogatónak, szülőknek, szurkolónak, hozzátartozóknak
hogy végigszenvedték az egész napot, hogy aztán este a második félidőt is végigszenvedhessék. Minden elismerésem az övék.

Nincsenek megjegyzések: